Project Description

DENNIS CHAVEZ COMMUNITY CENTER ADDITION

Client: City of Albuquerque

Location: Albuquerque, New Mexico

Size: 4,450 SF

The Dennis Chavez Community Center Phase II project is an addition to the existing community center which provides the community with additional facilities. A portion of the existing building was demolished to allow more space for the new addition. Existing colors and materials were used to provide a cohesive design but used strategically to accentuate the design and facility.

The new addition is incorporated into the existing building and circulation paths were maintained for ease of access and security. New spaces as part of the addition to be used by the community include a new Crafts room, a Multi-Purpose Room with an adjacent warming kitchen and a new Fitness Center. The design includes large windows to take advantage of the natural daylight and views to the adjacent park.

Key Staff

Oscar Tovar